GIDS: Gezondheidsstudenten in de Samenleving

Lees ons jaarverslag online

Gezondheidsstudenten In De Samenleving (GIDS) begon in 2019 met een idee van een hoogleraar en 3 studenten, maar is in 2022 uitgegroeid tot een brede studentenorganisatie met ruim 60 leden, die samen een mooie afspiegeling van Rotterdam vormen.

GIDS: Gezondheidsstudenten in de Samenleving

Gezondheidsstudenten In De Samenleving (GIDS) begon in 2019 met een idee van een hoogleraar en 3 studenten, maar is in 2022 uitgegroeid tot een brede studentenorganisatie met ruim 60 leden, die samen een mooie afspiegeling van Rotterdam vormen. Met eigen initiatieven en vrijwilligersbijdragen aan activiteiten in heel Rotterdam stimuleert GIDS de maatschappelijke betrokkenheid van toekomstige artsen en andere zorgprofessionals. In 2022 heeft GIDS bijgedragen aan projecten in verschillende Rotterdamse wijken. In Tarwewijk en Spangen gaven GIDS-vrijwilligers bijvoorbeeld les over gezonde voeding en beweging, aangepast aan de belevingswereld van inwoners. In het Erasmus MC heeft GIDS onder andere de presentatie Mind the Gap gegeven, om onder onze zorgprofessionals het bewustzijn over de gezondheidskloof te vergroten.

Student Societal Impact Award

GIDS wordt ondersteund door de Erasmus MC Foundation en ontving bij de opening van het Academisch Jaar 2022-2023 de Student Societal Impact Award van de Erasmus Universiteit Rotterdam.